Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home 150 ​​​Eerste Hulp voor iedereen dankzij video ‘EHBO doe je zo’

​​​Eerste Hulp voor iedereen dankzij video ‘EHBO doe je zo’

Het Nederlandse Rode Kruis lanceert de video 'EHBO doe je zo'. Presentatrice Tess Milne laat in ongeveer 150 seconden zien wat je moet doen bij de vijf meest voorkomende EHBO-ongevallen. Het Rode Kruis wil met de video mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met EHBO.

 


Op een ludieke manier raakt presentator Tess Milne betrokken bij allerlei situaties, waarbij zij eerste hulp moet verlenen: van een meisje dat in katzwijm valt voor idool Tim Douwsma tot een heuse vergiftiging op de set van Goede Tijden Slechte Tijden. Het Rode Kruis wil met de video mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met EHBO. De hulporganisatie hoopt dat mensen hierdoor gemotiveerd worden om zich meer te verdiepen in eerste hulpverlening. Jaarlijks raken 7,6 miljoen mensen gewond door een ongeval. Veel van deze ongevallen gebeuren in en om het huis. Het is dan belangrijk te weten wat je moet doen.

Weet wat je moet doen 

De video 'EHBO doe je zo' komt uit in het jubileumjaar van het Rode Kruis. De hulporganisatie heeft dit jaar uitgeroepen tot het Jaar van de EHBO. Al 150 jaar is het Rode Kruis de noodhulporganisatie van Nederland en daarbuiten. Met duizenden vrijwilligers staat de hulporganisatie klaar om mensen in nood te helpen. Maar in tijden van nood zijn gewone mensen, omstanders, meestal de eersten die moeten handelen. Daarom vindt het Rode Kruis het belangrijk dat mensen weten hoe ze eerste hulp moeten verlenen.

Download de EHBO app

Wil jij weten wat je moet doen in geval van nood? Met de EHBO app van het Rode Kruis heb je altijd Eerste Hulp op zak. Download de app zodat je altijd weet wat je moet doen. Eerste Hulp voor iedereen dankzij video ‘EHBO doe je zo’


Weggeefactie online snelcursus EHBO
Heb je onlangs meegedaan aan onze Facebook-actie waarbij wij 150 online snelcursussen EHBO weggaven? Klik dan hier om te zien of je hebt gewonnen.

Artikel delen?