Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home 150 Stap aan boord van de Rode Kruis Jubileumtrein!

Stap aan boord van de Rode Kruis Jubileumtrein!

Hondekop.JPG​​en rijd met ons mee in het spoor van Rode Kruis-vrijwilligers, onze helden en heldinnen van toen en nu.

Artikel delen?

De Rode Kruis-jubileumtrein (de historische trein de Hondekop, die tot 1994 op de Nederlandse spoorwegen reed) rijdt dit jaar enkele keren door het land om meereizend publiek deelgenoot te maken van het 150-jarig bestaan van het Nederlandse Rode Kruis. Als passagier stap je in het spoor van de vrijwilliger van toen en nu en ga je op reis met onze Rode Kruis-helden en -heldinnen.

Genieten van verhalen
Aan boord kun je genieten van verhalen van 150 jaar geschiedenis, voorgelezen en voorgedragen door Ad van Liempt, auteur van het Rode Kruis jubileumboek Hier om te Helpen - 150 jaar Nederlandse Rode Kruis. Ad brengt in het boek vele Rode Kruisers die zich met hart en ziel inzetten voor onze organsiatie tot leven.

Rode Kruis tentoonstelling
Daarnaast zijn ook de filmpjes die in onze jubileumtentoonstelling te zien zijn, te bekijken in de trein. De jubileumtentoonstelling, die de vorm heeft van een groot rood kruis waarbinnen de bezoeker filmpjes kan bekijken over vrijwilligers van toen en nu, reist vanaf 5 mei door het land en is dit jaar op tientallen evenementen en festivals te zien. In de trein zijn deze zelfde filmpjes te zien, waarmee we een ode brengen aan de Rode Kruis-vrijwilliger: zonder hen zouden we niet al 150 jaar datgene kunnen doen waarvoor we  hier zijn: hulp verlenen aan hen die dat het hardste nodig hebben.

Kom aan boord!
We nodigen je van harte uit om ook aan boord van deze Rode Kruis-jubileumtrein te stappen. Geef jezelf op via deze link: www.rodekruis.nl/formulieren/trein. Drie keer kun je dit jaar meegaan met deze bijzondere reis: op de dag dat we zijn opgericht exact 150 jaar geleden, 19 juli, of op 9 september, of op 18 december. Hieronder vind je meer informatie over de routes die de Rode Kruis-jubileumtrein die dagen zal volgen. Stap in het spoor van de vrijwilliger van toen en nu en ga met ons mee op reis door onze geschiedenis!

NB de trein zal ook altijd weer terugrijden naar het beginpunt dus je kunt zowel heen als terug met de jubileumtrein.
Deze trein is mogelijk gemaakt dankzij hulp van de NS, stichting de Hondekop, creatief bureau Strangelove en Omnimark voor de bestickering.

Datum​Traject​Dienstverlening
​Woensdag 19 juli​Den Haag – Apeldoorn​Den Haag Centraal a.10:30

Den Haag Centraal v.11:00
Utrecht Centraal a.11:55
Utrecht Centraal v.12:00
Amersfoort d.12:15
Apeldoorn a.12:40

​Zaterdag 9 september​Den Bosch – Amsterdam’s Hertogenbosch a.11:55

’s Hertogenbosch v.12:20
Utrecht Centraal d.13:00
Amsterdam a.13:25

​Maandag 18 december​Hilversum – Apeldoorn​Hilversum v.18:40
Amersfoort a.18:55
Amersfoort v.19:05
Apeldoorn a.19:20