Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Blogs Bespreking met de overheid
6 februari 2013 |

Bespreking met de overheid

Dit zal mijn eerste ‘standaard’ dag worden: om 8.00 uur beginnen met werk, tot 18.00 op kantoor en dan nog een paar uurtjes in het hotel achter de computer (ik heb een deal met een Finse collega die graag haar laptop in de avond aan mij uitleent).

Troep in Chokwe

Deze morgen heb ik een belangrijke bespreking om te zorgen dat mijn nieuwe collega’s snel aan de slag kunnen. De troep in Chokwe moet namelijk goed opgeruimd worden, dus het is belangrijk dat de overheid hiervoor een plek vindt. Daarom ga ik bij hen langs om dit te bespreken. Aan het einde van de bespreking beloven ze me dat ze morgen naar Chokwe afreizen om deze te vinden. Ik ben benieuwd.

Nederlandse hulp bij land- en waterbeheer

Vandaag ben ik ook nog even bij de Nederlandse Ambassade langsgeweest om onze plannen te delen, zodat zij ook op de hoogte zijn. De Nederlandse overheid is ook erg actief in de watersector, maar vooral om ervoor te zorgen dat dit soort rampen niet gebeurt, door bijvoorbeeld het land- en waterbeheer goed op orde te krijgen.
 
De praktijk leert dat er nog een lange weg te gaan is. Maar het is voor mij duidelijk dat dit de enige manier is om in de toekomst dit soort rampen uiteindelijk te vermijden. Toch weer een bewijs dat Nederland als waterland op veel plekken ter wereld goed aan de weg timmert.

Toch een latertje 

In de middag heb ik eindelijk wat tijd om ons actieplan uit te werken. Maar ik loop nog steeds achter, dus werk ik uiteindelijk toch weer door tot 23.30 in de avond. Dit wordt zo langzamerhand een standaard tijdstip om de dag af te sluiten.