Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Blogs Laatste voorbereidingen noodhulpoperatie
7 februari 2013 |

Laatste voorbereidingen noodhulpoperatie

Ik ben nu altijd wakker voordat de wekker om 7 uur afgaat. Dat is goed nieuws, want het betekent dat ik de goede balans werk-rust te pakken heb. Houden zo. 

Op de hoogte blijven van collega's 

De werkdruk, vooral achter de computer en besprekingen, neemt toe, maar ondanks dat we het allemaal superdruk hebben, vinden we toch ook de tijd om een of twee keer per dag samen een kop koffie te drinken. Dat is ook een goede manier om op een wat informelere manier op de hoogte te blijven van wat de anderen doen.

Laatste voorbereidingen

Het is nu toch vooral een periode van ieder voor zich: de laatste hand leggen aan de voorbereidingen voor de operatie. Ik weet wat ik wil en nu is het een kwestie dit op papier te krijgen, zodat het team dat komen gaat hiermee uit de voeten kan. Het wordt overigens steeds concreter, want ik ken nu de namen, de vluchtschema’s en het materiaal dat ik zal krijgen om de situatie in Chokwe aan te pakken.

Even uitwaaien 

Aan het eind van de dag loop ik even via de Indische Oceaan terug naar het hotel. Lekker even uitwaaien. Ik zit hier nu alweer een week en had nog geen tijd gevonden om een omweg van een kwartiertje te maken. In de verte zie ik de gestalten van een hotel dat ik eind jaren negentig alleen kende als een geraamte. Door de oorlog was het toentertijd nooit afgebouwd. Nu staat eer een enorme lichtbak met grote blauwe letters op het dak. Eindelijk is het dan af, nadat de bouw bijna 30 jaar stil heeft gelegen.​