Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Blogs Nog niet terug het veld in
18 februari 2013 |

Nog niet terug het veld in

Ik heb nog 5 dagen te gaan. Gelijk om 07.30 hebben we een bespreking op kantoor. Na een uurtje zijn we er eigenlijk al uit, de moeilijke beslissingen zijn genomen. Ik zou terug kunnen naar het veld, maar we hebben helaas moeite om transport te vinden dus ik moet wachten tot morgen voordat ik weer terug kan. Dat is jammer.

Informatie over situatie

In de middag heb ik nog een vergadering met vertegenwoordigers van andere organisaties die werkzaam zijn in het rampgebied. Ik mag het laatste nieuwe geven over de situatie in het veld. Het is goed om te realiseren dat de meeste mensen die voor deze organisaties werken nauwelijks zelf naar het veld kunnen. Daarom zijn ze erg afhankelijk van informatie van mensen als ik die wel af en toe naar het veld kunnen. Lijkt me toch lastig om een mening te hebben of strategie te bepalen terwijl je de situatie niet met eigen ogen hebt kunnen aanschouwen. 

Verkouden

Ik ga vanavond vroeg naar bed. Er waart al een tijdje een hardnekkige verkoudheid door het team en bijna iedereen is al geveld geweest. Nu is het mijn beurt. De hele winter ben ik gespaard gebleven in Nederland en nu, bij 35 graden, is het toch zover. Ik slaap hierdoor erg onrustig.