Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Blogs Start met de planningsfase
5 februari 2013 |

Start met de planningsfase

Na de snelle blik op de realiteit komt nu de planningsfase. Wat gaan we doen, wat hebben we daarvoor nodig ? Na deze reis is me wel duidelijk dat er vooral in Chokwe veel te doen valt en dat er tot nog toe weinig animo is om hier iets aan te doen. Dat wil ik veranderen.

Nu eerst eens in het team peilen. Er volgt vandaag een hele rits besprekingen. Ik moet mijn idee testen, support winnen en mensen achter me krijgen. Een belangrijk besluit is of we meer mensen en materiaal uit het buitenland laten komen. Daar ben ik snel uit. Een stad van 80.000 inwoners schoon en leefbaar maken is geen kleine opdracht. Er moet dus echt een team specialisten komen. We hebben hier speciale units voor die stand-by staan in verschillende landen in de wereld.

 Ik wil een sanitatie unit laten komen. Deze unit komt dan onder mijn leiding te staan en gaat aan de slag. Ons doel is om echt binnen een paar dagen aan de slag te gaan in Chokwe. Ik hoop zelf op aankomende maandag. Daarom gaat vandaag het officiele verzoek voor zo’n unit de deur uit, dat is mijn taak. Ik moet ook mijn plannen nog presenteren aan de andere organisaties zodat zij weten dat we aan de slag gaan in Chokwe. Weer de auto in voor een vergadering. Vandaag ren ik van hot naar her.

Gelukkig heb ik aan het einde van de dag wel een computer kunnen regelen, een heuse degelijke desktop. Die neem je niet zomaar onder je arm mee, dat scheelt. En dan zit ik ook nog achter een bureautje in plaats van op een oude bank met de laptop op schoot. Al met al vooruitgang. Nu de beslissing genomen is kan ik misschien eindelijk eens wat papierwerk doen. Om 23.30 houd ik het voor gezien. Stiekem toch weer een werkdag van bijna 15 uur.​