Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Blogs Zorgen voor een goede werksfeer
15 februari 2013 |

Zorgen voor een goede werksfeer

Storming, norming, performing... Een managementmantra. Waarschijnlijk nergens zo toepasbaar als binnen de noodhulp. Het doek is nu echt op voor het sanitatieteam. Maar dit is niet het enige actieve team, er is ook een Rode Kruis team dat zich met gezondheidszorg bezig houdt. Belangrijk is om afstemming tussen de teams te bereiken omdat het doel, namelijk voorkomen van ziekten, hetzelfde is.

Storming

In een grote noodhulpoperatie met mensen die elkaar nog nooit eerder gezien hebben en die uit alle hoeken van de wereld komen kan dat snel tot de nodige spanning leiden. De storming fase is heel belangrijk en we moeten hier goed op inspringen.

Dus vandaag besteed ik samen met Angel (hij is verantwoordelijk voor het gezondheidsteam) vooral aan zaken als samenwerking, bundelen van krachten, vermijden van duplicatie. Dit om de transitie naar performing mogelijk te maken. We maken daarom duidelijk afspraken over de organisatiestructuur, teambesprekingen, etc. Hierdoor creƫren we hopelijk een goede werksfeer waarin een ieder naar beste vermogen kan functioneren.

Snel beslissingen kunnen maken

Eigenlijk komen we uit op een behoorlijk strakke, bijna militaristische, structuur met korte lijnen en duidelijke taakomschrijvingen. Dat zie je toch in meer noodhulpoperaties, want beslissingen, goed en soms fout, moeten snel gemaakt worden. Niets is zo frustrerend als helemaal geen beslissing.

Goede werkrelatie

Een nuttige dag want het veldteam gaat nu verder groeien qua omvang en complexiteit en zo wordt het voor ons gemakkelijker om mensen binnen deze structuur in te passen. Ik heb geluk dat ik het heel goed met Angel kan vinden. Sommigen vinden ons net een getrouwd stel, toch een compliment na 2 weken samen te hokken.