Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Blogs Terug naar Maputo
16 februari 2013 |

Terug naar Maputo

Het is weer zaterdag, het derde weekend op rij dat we doorwerken. Om 7 uur, voordat de teams naar het veld gaan, presenteren Angel en ik de basis van het plan dat we gisteren hebben besproken. Het wordt goed ontvangen en iedereen lijkt zich te kunnen schikken. In twee dagen van storming naar performing is geen slecht resultaat.

Terug naar Maputo

De teams gaan naar het veld. Voordat ik vertrek bel ik naar mijn baas in Maputo om even een update te geven. Ik krijg te horen dat ik zo snel mogelijk terug moet reizen naar Maputo want er spelen een aantal zaken die helaas niet via de telefoon op te lossen zijn. Dat is erg jammer want het team komt net op stoom en het is nog onbekend wanneer in terug naar het veld kan. Snel de tas inpakken en weer 4 uur in de auto. Dat maakt dit uiteindelijk een wat verloren dag. Geen rust, geen werk. Wel nuttig voor mijn collega’s die het programma aansturen vanuit Maputo om eens te horen wat de stand van zaken is in het veld.

Een vrije avond

Deze keer verblijf ik in een backpackers hotelletje. Er heerst een gemoedelijke sfeer, heel anders als in het hotel waar ik voorheen verbleef. Er is een rustige binnenplaats met wat relaxte stoelen en banken. Ik neem me voor om deze avond eens niet de computer te openen en dat gaat me goed af.