Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Blogs Van actie naar afscheid
21 februari 2013 |

Van actie naar afscheid

De lange weg terug begint vandaag. Mijn knop moet om: van actie naar afscheid. Ik heb al zoveel verschillende noodhulpmissies gedaan dat dit me zo langzamerhand redelijk goed af gaat.

Herinneringen wegstoppen

Het is belangrijk om niet al die ‘bagage’ mee te blijven slepen. Ik moet beginnen met mijn herinneringen van deze missie ergens in een hokje te stoppen zodat ik snel weer mijn dagelijkse werk in Nederland kan oppikken.

Afstand nemen van het project

De autorit terug naar Maputo creëert de eerste fysieke barrière tussen het project en mijzelf. Op kantoor begin ik aan mijn eindrapportage zodat mijn collega’s goed begrijpen waarom ik bepaalde beslissingen genomen heb en welke richting ik uiteindelijk op wil met dit project.

Geen feestje

Vanavond geen feestje of zo, ik ben nog steeds verkouden. Ik kan alleen aan morgen denken want dat wordt een hele lange dag, met weer veel wachten en een lange (nacht)vlucht. Als je verkouden bent is dat extra zwaar.