Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 'That’s Right' - respect en waardigheid voor vluchtelingen
20 juni 2013 |

'That’s Right' - respect en waardigheid voor vluchtelingen

​​​​Vandaag – 20 juni - is het Wereld Vluchtelingendag. De Europese Rode Kruis verenigingen vestigen daarom de aandacht op het recht op bescherming voor vluchtelingen wereldwijd, via de ‘That’s Right!’ actie. Europese Rode Kruis verenigingen spreken zich met de actie uit voor het met respect en waardigheid behandelen van migranten en het garanderen van de toegang tot alle vormen van (nood)hulpverlening. Het Rode Kruis verleent hulp aan kwetsbare personen op basis van de grootste nood en vanuit haar grondbeginselen, ongeacht nationaliteit, ras, geloof, afkomst of politieke mening.
 
Het Nederlandse Rode Kruis laat, als onderdeel van de ‘That’s right actie’, bezoekers van het Humanity House in Den Haag ervaren hoe het voelt om te moeten overleven in een gebied waar conflict heerst of een ramp heeft plaatsgevonden. Op 20 juni kun je in het Humanity House ook de documentaire ‘Refugees: who needs them?’ zien. 
 
Doneer direct en steun het Rode Kruis Start je eigen actie en help een ander!  Aanmelden nieuwsbrief Word nu ook vrijwilliger Volg het Rode Kruis via Twitter Volg het Rode Kruis op Google + Volg het Rode Kruis op LinkedIn