Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Haïti 3 jaar na de aardbeving
9 januari 2013 |

Haïti 3 jaar na de aardbeving

Zaterdag 12 januari is het precies drie jaar geleden dat Haïti werd getroffen door een zware aardbeving. In de afgelopen drie jaar werkte het Rode Kruis in Haïti onder andere aan het verbeteren en repareren van de drinkwatervoorzieningen en de (openbare) toiletten.

Openbare toiletten

Het Nederlandse Rode Kruis heeft in Leogane en in en rond Jacmel 7.189 open toiletten gebouwd voor meer dan 33.000 mensen. De openbare toiletten werden gebouwd door mensen die hier speciaal voor zijn getraind.

Promotie voor goede hygiëne

Naast technische training leerden ze ook om in hun eigen leefomgeving promotie te maken voor goede hygiëne. Duizenden mensen kregen voorlichting over hygiëne, zoals het belang van handenwassen en hoe je cholera kunt voorkomen.

Waterreservoir voor 11.600 mensen

Behalve het maken van toiletgebouwen, herstelde het Nederlandse Rode Kruis drie watervoorzieningsnetwerken, werd er een diepe waterput geboord en een waterreservoir gebouwd voor in totaal 11.600 personen.

 

Bekijk in onderstaand filmpje wat we in de afgelopen drie jaar bereikt hebben met het water- en sanitatieproject in Haïti. 

 
terug_naar_kaart.png