Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 3FM DJ's Giel, Gerard en Michiel vanaf 18 december in Glazen Huis
13 november 2012 |

3FM DJ's Giel, Gerard en Michiel vanaf 18 december in Glazen Huis

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra zijn de 3 dj’s die vanaf 18 december zes dagen in het Glazen Huis verblijven voor 3FM Serious Request 2012. 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers maakte de drie namen bekend tijdens de Coen & Sander Show op de publieke popzender.

Glazen Huis in Enschede

Voor de negende editie van de actie staat het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede. Giel, Gerard en Michiel eten die dagen niets en maken 24 uur per dag radio en TV. Dit alles met één doel: zoveel mogelijk aandacht vragen en geld inzamelen voor het Rode Kruis en de stille ramp die centraal staat: babysterfte.

Stille ramp

Wereldwijd sterven ruim 5,5 miljoen baby’s elk jaar voor, tijdens of vlak na de geboorte. Babysterfte is een stille ramp die zich elke 6 seconden voltrekt. De oorzaak is het ontbreken van goede medische zorg, voorlichting en begeleiding.  Veel vrouwen weten niet hoe zij goed voor een pasgeboren kind moeten zorgen. Met relatief eenvoudige hulp en begeleiding kan deze stille ramp bestreden worden. Daarom vragen 3FM  en het Rode Kruis met Serious Request dit jaar aandacht voor deze kwetsbare allerkleinsten.  

Het Rode Kruis helpt

Het Rode Kruis helpt en bereikt met haar netwerk van miljoenen vrijwilligers de moeders en baby’s die dat het hardst nodig hebben. We begeleiden zwangerschapscontroles en dragen bij aan de opleiding van verloskundigen. Getrainde Rode Kruis vrijwilligers gaan na een bevalling op huisbezoek om voorlichting te geven over de juiste zorg voor de baby en kunnen zo ook gezondheidsproblemen signaleren. Het Rode Kruis zet zich in voor voorlichting, hygiënepakketten en medische instrumenten voor een veilige bevalling en helpt bijvoorbeeld met vervoer naar een ziekenhuis.

Kom in actie

Heb jij al een actie gestart om geld op te halen voor 3FM Serious Request? Start nu je actie en meld deze aan op 3fm.nl/kominactie!
_28E3870pressKL.jpg