Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 3FM Serious Request: we gaan aftellen
11 december 2015 |

3FM Serious Request: we gaan aftellen

​#SR​15 – 3FM Serious Request komt steeds dichterbij en er zijn al spannende ontwikkelingen gaande. Op 7 december lanceerde de band Typhoon het themalied ‘Niet weglopen’, de webshop en de veiling zijn open en er worden steeds nieuwe initiatieven geplaatst op de ‘Kom in actie’-site. Inmiddels kan er ook via Twitter gedoneerd worden.

We gaan aftellen.jpg
 Het is bijna zover! Nog 7 nachtjes slapen! Foto: Raymond van Olphen

De voorbereidingen van 3FM Serious Request 2015 zijn in volle gang. Er is een indrukwekkende promovideo gemaakt die je hieronder kunt bekijken:

 

Themalied van Typhoon

‘Niet weglopen’, dat is de titel van het themalied van 3FM Serious Request 2015. Een vrolijk lied met een sterke boodschap, gecomponeerd en uitgevoerd door de band Typhoon. Tijdens de radio-uitzending van Giel Beelen vertelde Typhoon dat er na noodhulp ook moeite en energie nodig is om klaar te blijven staan voor jongeren. We moeten ze blijven helpen zodat ze kunnen bouwen aan hun toekomst, en ‘Niet weglopen’.   

 

Webshop is open

De leukste t-shirts, truien en broeken zijn te vinden in de webshop op de site van 3FM. Daarnaast zijn er polsbandes, magneten, sleutelhangers,  kerstmutsen, tassen,  slabbetjes en rompertjes te koop. De opbrengst van deze spullen gaat naar de jongeren in conflictgebieden.

Kleding.JPG

Kom in actie

In heel Nederland zijn er al zoveel mensen gestart met acties dat de tussenstand op dit moment op €329.535 staat. Een prachtig bedrag waar nu al meer dan 15.000 rugzakjes van gekocht kunnen worden. Start ook een actie! Ga naar https://kominactie.3fm.nl/ 

paultje.JPG

Bieden tijdens de veiling

Op 10 december heeft Frank tijdens zijn uitzending de 3FM Serious Request veiling geopend. De items die geveild worden zijn uniek, maar komen in één ding overeen met elkaar: ze zijn niet te koop in de winkel. Voorbeelden van items zijn een privéconcert van Douwe Bob, het gesigneerde drumvel van Dotan en een galajurkje van Ieniemienie. Hier kun je op jouw favoriete item bieden.

Doneren via Twitter

3FM Serious Request heeft een nieuwe, extra mogelijkheid om te doneren. Naast het aanvragen van platen, het opzetten van acties en het doneren via giro 661 kan iedereen ook via Twitter doneren. Iedereen die twittert met de hashtag #ikdoneeraanSR15 krijgt een bericht terug met een link naar een betaalpagina (zoals PayPal of iDeal). Daar kan een vast bedrag van € 5,- worden overgemaakt naar het gironummer 661 van 3FM Serious Request.

Beeld SR jongetje.jpg
   Ben Houdijk maakte deze foto toen hij een school in Congo bezocht.

Keep them going​​​​​​​​​​!

3FM Serious Request 2015 zet zich in voor de generatie van de toekomst in oorlog en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Geef ze een toekomst: Keep them going! Geef nu!