Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 5 EHBO-tips die écht werken bij hooikoorts
12 mei 2016 |

5 EHBO-tips die écht werken bij hooikoorts

​#EHBO – Nu de temperatuur hoger is en de zon schijnt komt bij veel mensen in Nederland de hooikoorts weer om de hoek kijken. Erg vervelend, maar de klachten kun je verminderen. Hoe? Lees onze Rode Kruis-EHBO-tips.

Hooikoorts-EHBO-Rode-Kruis.jpgRode ogen, een prikkelhoest, een loopneus, veel niezen, jeuk in de neus en ogen; dit zijn allemaal symptomen van hooikoorts. Veel Nederlanders hebben hier last van, vooral wanneer het mooi weer is en de hoeveelheid graspollen in de lucht oploopt. Volgens de allergieradar hebben hooikoortspatiënten op dit moment last van grassen, weegbree en zuring.

EHBO-tips

Helaas is hooikoorts niet volledig te voorkomen, maar we hebben wel tips die je tegen een aantal klachten kunnen beschermen:

 • Niet wrijven
  Heb je last van je ogen? Probeer er niet in te wrijven. Dit maakt het alleen maar erger omdat je het stuifmeel zo verder verspreidt.
 • Zonnebril
  Klinkt logisch tijdens de zonnige dagen, maar draag een zonnebril om je ogen te beschermen tegen rondzwervend stuifmeel.
 • Ga naar de huisarts
  Als je veel last hebt van hooikoorts, kun je het beste contact opnemen met je huisarts. De huisarts kan medicijnen voorschrijven waardoor de klachten verminderen. 
 • Dagje naar het strand
  Op het strand komen pollen minder voor in de lucht. Ga er dus lekker op uit naar de kust.
 • Gebruik vaseline
  Vaseline is plakkerig. Als je het smeert aan de binnenkant van je neus zal de stuifmeel eraan vast blijven plakken.

Meer EHBO-tips? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Artikel delen?