Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Peter is magazijnmeester bij het Rode Kruis
16 januari 2012 |

Peter is magazijnmeester bij het Rode Kruis

Het is de paradox van iedere magazijnmeester van het Rode Kruis: als alle spullen ongebruikt terugkomen, is het een goed teken. Dit geldt ook voor Peter Weltevrede (48). Hij beheert al sinds jaar en dag het magazijn Nieuwe Waterweg Noord.

Verbandtas vullen

'Bij grote evenementen of manifestaties waarbij het Rode Kruis vrijwilligers inzet, komen hulpverleners altijd eerst bij ons langs om hun verbandtas bij te vullen. Verder zetten wij brancards en andere hulpmiddelen klaar bij de tenten van het Rode Kruis. Het is altijd de vraag hoeveel er nodig is. Zetten we drie brancards neer? Hoe is het weer? Hoeveel mensen komen er op af? Gelukkig zaten we er nog nooit naast. We hebben altijd te veel spullen voorradig en het meeste komt ongebruikt terug. Dat betekent niet alleen dat wij ons werk goed hebben gedaan, maar vooral ook dat er geen vervelende incidenten of ongelukken waren.

Goede voorraad is belangrijk

Ik ben zelf ook hulpverlener Ik weet hoe belangrijk het is om goed bevoorraad te zijn tijdens het verlenen van eerste hulp. Zo heb ik eens meegemaakt dat een dame door een wesp in haar bil was gestoken. Er hoort een handig pompje in de verbandtas te zitten, maar als dat ontbreekt... Nee hoor, ik heb de angel er niet met mijn mond uitgezogen. Met een pincet en het uitdrukken van het gif kwamen we een heel eind. Vervolgens een cold pack vastgezet met Leukoplast en klaar. Met gezond verstand kom je een heel eind, maar een goed gevulde verbandtas is wel een voorwaarde.’

magazijnmeester.png
Peter beheert het magazijn van afdeling Nieuwe Waterweg Noord.