Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Vincent zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt tijdens Vierdaagse
16 juli 2012 |

Vincent zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt tijdens Vierdaagse

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zijn de vrijwilligers van het Rode Kruis onmisbaar. Zij verlenen Eerste hulp en medische hulp op de momenten dat het nodig is. Vincent Nooren is één van die vrijwilligers die zich belangeloos inzet voor anderen.  

 
De 44-jarige Vincent is Coördinator Blaren behandelcentrum Eerste hulp. Vincent heeft als coördinator een belangrijke taak voor de Vierdaagse en uiteraard tijdens de Vierdaagse. Er zijn twee coördinatoren op het behandelcentrum, waar Vincent er één van is.

VierdaagseVincent.png 
Samen met de andere coördinator zorgt Vincent ervoor dat alles soepel verloopt. Hij houdt toezicht op het hele proces. Natuurlijk kent iedereen zijn of haar taak, maar het is toch altijd goed als iemand toeziet op de regels. Vooral in het drukbezochte blaren behandelcentrum is dat van belang. “De hele dag lopen er zoveel mensen in en uit. Dan moet het hier natuurlijk geen chaos worden.”

Goed georganiseerd

Het is voor Vincent het vierde jaar dat hij verbonden is aan de Vierdaagse. Een ander het naar de zin maken is zijn belangrijkste motivatie: “Ik zorg misschien voor kleine details, maar zo draag ik er wel aan bij dat het er in grote lijnen goed uitziet en iedereen goed kan functioneren. Het is vooral leuk om mee te werken in een goed georganiseerde organisatie. Processen op mijn werk lopen nog wel eens in de soep. Hier niet. Met zoveel gemotiveerde vrijwilligers is het een stuk makkelijker om het hele proces goed te laten lopen.”
 

Trouwe vrijwilliger

Vincent is al 13 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis en naast zijn vrijwilligerswerk op de Vierdaagse is hij ook EHBO instructeur bij afdeling Tholen – Reimerswaal. Daarbij vindt hij het belangrijk dat je als vrijwilliger ook professioneel bent.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten tijdens de Vierdaagdse. Volg ons via:

Interessante links: