Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Ambulance Rode Kruis Jemen beschoten
28 juli 2015 |

Ambulance Rode Kruis Jemen beschoten

​#GeweldJemen – Een ambulance van het Rode Kruis in Jemen werd donderdag 23 juli 2015 beschoten in de stad Taiz. Twee inzittenden, een gewonde patiënt en zijn metgezel, kwamen hierbij om het leven.

JEMEN2.jpg
       Aanvallen op hulpverleners en eigendommen van het Rode Kruis nemen toe. (Foto: ICRC)
   
Het logo van het Rode Kruis was duidelijk te zien op de ambulance. Toch werd erop geschoten tijdens een schietpartij in Taiz. In de wagen zaten twee Rode Kruis-vrijwilligers en een gewonde patiënt en zijn metgezel. De laatste twee waren op slag dood. Het is niet duidelijk waarom er geschoten werd. 

Vier vrijwilligers overleden

Aanvallen op hulpverleners en op eigendommen van het Rode Kruis nemen de laatste tijd toe in Jemen. Sinds maart hebben vier vrijwilligers van het Rode Kruis hun leven verloren door de strijdende partijen. Verder zijn er meldingen binnengekomen van geplunderde auto´s en gebouwen. Ook zijn er eigendommen van het Rode Kruis in brand gestoken.

Hulpverlening onmogelijk

Het Rode Kruis veroordeelt geweld tegen hulpverleners en roept op tot onmiddellijke bescherming van de vrijwilligers. Strijdende partijen moeten hen hun werk laten doen en respect hebben voor emblemen. Anders zal de broodnodige hulpverlening aan miljoenen Jemenieten en het redden van levens vrijwel onmogelijk worden.  

Giro 6868

Het geweld in Jemen maakt enorm veel slachtoffers onder burgers. Om hen te helpen met eerste levensbehoeften en medische hulp heeft het Rode Kruis giro 6868 geopend. Doneer nu op NL83 INGB 0000 0068 68 (6 nullen), o.v.v. Geweld in Jemen, ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag. Of doneer via de rode button.