Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Animatie: zo werkt Rode Kruis-hulpverlening in conflictgebieden
18 maart 2016 |

Animatie: zo werkt Rode Kruis-hulpverlening in conflictgebieden

#NoodhulpInConflictgebieden - Tijdens conflicten verleent het Rode Kruis noodhulp door bijvoorbeeld hulpgoederen te leveren in onbereikbare gebieden. Hoe gaat dat nu precies? We leggen het voor je uit in een animatie.

 


Je staat er niet altijd bij stil maar over de hele wereld verleent het Rode Kruis hulp in conflictgebieden zoals Zuid-Soedan, Jemen of SyriĆ«. Dit doen wij onvoorwaardelijk. Onze neutraliteit en ons embleem zorgen ervoor dat wij mensen in conflictgebieden kunnen helpen. We leveren hulpgoederen zoals eten, drinken, brandstof, dekens en medicijnen. Ook verzorgen we gewonden, bezoeken we gevangenen en herstellen we contact tussen familieleden die elkaar zijn kwijtgeraakt. 

Veiligheidsrisico's voor vrijwilligers

Het verlenen van noodhulp in conflictgebieden brengt veiligheidsrisico's met zich mee voor onze vrijwilligers. Door te onderhandelen met de strijdende partijen proberen de vrijwilligers garantie te krijgen op veiligheid. Daarnaast zorgt het embleem dat ze dragen ook voor bescherming. Dat staat voor: "Ik verleen hulp, beschiet mij niet!"

Artikel delen?