Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Belegerde stad Daraya krijgt eindelijk hulp
2 juni 2016 |

Belegerde stad Daraya krijgt eindelijk hulp

​​Een hulpkonvooi van het Internationale Rode Kruis heeft op 1 juni 2016 eindelijk de Syrische stad Daraya bereikt. Met hulp van de Verenigde Naties en de Syrische Rode Halve Maan-vereniging zijn er medicijnen, babymelk en vaccinaties uitgedeeld.​​​

Daraya.jpg

Humanitaire hulp
Het Rode Kruis is blij dat dit konvooi, dat bestond uit vijf vrachtwagens met goederen, veilig in de stad is aangekomen. Er zijn namelijk al meer dan drie en een half jaar dagelijks beschietingen en gevechten in Daraya. Tachtig procent van de stad is daardoor vernietigd en een groot deel van de 4000 en 8000 inwoners is ondervoed.

Geen toegang
Tot nu toe mochten hulpverleners van het Internationale Rode Kruis en de Syrische Rode Halve Maan-vereniging de stad niet in. In mei van dit jaar leek het even te lukken, maar ook toen werd het konvooi na alle benodigde goedkeuring de toegang alsnog geweigerd.

Nu is het dus wel gelukt om medische hulp, babymelk en vaccinaties de stad in te krijgen.

Het Rode Kruis wil proberen zo snel mogelijk een tweede konvooi het gebied in te sturen. Ditmaal met voedsel, ​dat hebben de mensen hard nodig. ​


 

Help de Syriërs!

Het langdurige conflict in Syrië heeft grote huminitaire gevolgen. Veel Syriërs hebben een gebrek aan basisbehoeften zoals eten, drinken, medicijnen en brandstof. Wil jij hen helpen? Doneer dan nu o​p NL83 INGB 0000 0068 68 t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis, onder vermelding van Syrië.

 

 
 
 
 
 


 

Artikel delen?