Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws "Bescherm de mensheid - stop onverschilligheid"
26 juni 2015 |

"Bescherm de mensheid - stop onverschilligheid"

​#Bootvluchtelingen - Het Rode Kruis heeft de afgelopen maanden een campagne opgezet voor de vluchtelingen. De slogan is: "Bescherm de mensheid – stop onverschilligheid". Hulpverleners doen hun uiterste best vluchtelingen te helpen. Maar er is meer nodig.  

IMG_0189.jpg

De bootvluchtelingen zijn getraumatiseerd door de verschrikkelijke dingen die ze hebben meegemaakt. Vrijwilligers proberen hen de juiste zorg te geven.

De campagne is een oproep aan leiders en burgers in alle landen waar vluchtelingen aankomen of doorheen trekken. Het Rode Kruis vraagt mensen hun vooroordelen opzij te zetten en de vluchtelingen te helpen. Ze hebben traumatische dingen meegemaakt en zorg nodig. Daarom is het belangrijk dat leiders en burgers medemenselijker worden in plaats van onverschilliger.

In beeld

Merlijn Stoffels en Wendy Schouten zijn naar Italië gegaan om in beeld te brengen wat het Rode Kruis doet voor bootvluchtelingen. Dagelijks komen daar honderden mensen aan. Vaak hebben ze helemaal niets meer. Het Rode Kruis doet er alles aan om hen te helpen. Maar het is niet genoeg.  

 

 

 

Geef op giro 7244

Het Rode Kruis roept Nederland op de humanitaire hulp aan de bootvluchtelingen te steunen. Laat de bootvluchtelingen niet aan hun lot over. Geef op IBAN-nummer NL19 INGB 0000 0072 44 (6 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.