Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Bezoek Prinses Margriet aan Universiteit Twente
12 september 2014 |

Bezoek Prinses Margriet aan Universiteit Twente

Op dinsdag 9 september 2014 bracht Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet een werkbezoek aan de faculteit ITC van de Universiteit Twente. De naamgeefster van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds deed dit in gezelschap van een  delegatie van het Nederlandse Rode Kruis.

Prinses Margriet bezocht de universiteit om kennis te nemen van het softwareprogramma Integrated Land and Water Information System (Ilwis). Dit is een compleet softwarepakket met beeldverwerking, ruimtelijke analyse en digitale cartografie dat mogelijk toegepast kan worden bij de voorbereiding op een ramp of noodsituatie.

Disaster risk management

Leden van de delegatie van het Rode Kruis, onder wie Z.H. Prins Pieter-Christiaan (vicevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis), Gijs de Vries (directeur van het Rode Kruis) en Liselotte de Koning (directeur van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds), zijn geïnteresseerd in de werkzaamheden van het ITC op het gebied van disaster risk management.

Voorbereiding op rampen

Prinses Margriet is erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis en naamgeefster van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds. Het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds steunt preventieve en innovatieve projecten die mensen beter beschermen en voorbereiden op natuurrampen.

Over het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds

Natuurrampen zijn helaas niet te voorkomen. Wel kunnen we proberen de gevolgen te beperken. Daarom heeft het Rode Kruis het Prinses Margriet Fonds opgericht. Met steun van het fonds is het Rode Kruis al actief vóórdat een ramp plaatsvindt: door voorzorgsmaatregelen te nemen, mensen te trainen en door de steun aan innovatieve projecten die mensen beter beschermen en voorbereiden op rampen.

Foto: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet laat zich uitgebreid informeren over de mogelijkheden van Ilwis.

doneer-nu.png

doneer-nu.png