Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Bijdrage Buitenlandse Zaken voor hulp aan slachtoffers geweld Israël en Gaza
19 november 2012 |

Bijdrage Buitenlandse Zaken voor hulp aan slachtoffers geweld Israël en Gaza

Het Rode Kruis krijgt een financiele bijdrage van 1 miljoen Euro van de Nederlandse regering. Dat liet Minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking maandag weten.Het geld zal worden gebruikt voor de hulpverlening aan de slachtoffers van het geweld in Israël en Gaza dat de afgelopen dagen ernstig is opgelaaid.  

Vrijwilligers van de Palestijnse Rode Halve Maan en de Magen David Adom, zusterverenigingen van het Rode Kruis, zijn 24 uur per dag in touw om de slachtoffers van het geweld te behandelen en te evacueren naar ziekenhuizen. De afgelopen twee dagen heeft de hulpverleningsorganisatie ook medicijnen, infusen en verbanden geleverd aan ziekenhuizen en ambulances in de Gazastrook.
 
De hulpverleners werken met man en macht om gewonden te vervoeren, maar lopen ook zelf gevaar tijdens de bombardementen van beide zijden. Zo raakten op maandagochtend 4 vrijwilligers licht gewond terwijl ze uitrukten om hulp te bieden aan inwoners van een wijk in de buurt Bein Hanoun die gebombardeerd werd. De ambulances, die duidelijk herkenbaar waren aan het Rode Halve Maan embleem, raakten zwaar beschadigd.