Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Ruim half miljoen euro ingezameld voor hulp Syrië
10 april 2012 |

Ruim half miljoen euro ingezameld voor hulp Syrië

Het Nederlandse Rode Kruis en Stichting Vluchteling hebben ruim een half miljoen euro ingezameld voor de slachtoffers van het geweld in Syrië. Beide organisaties openden ruim twee weken geleden samen giro 6868 om geld in te zamelen voor hulp in het door geweld verscheurde land. 

 
In totaal is er 588.000 euro ingezameld. Een optelsom van wat het Rode Kruis en Stichting Vluchteling eerder zelf ophaalden. En het bedrag wat ze sinds twee weken samen inzamelden. “We zijn dankbaar voor iedere euro. Om de komende maanden door te gaan met onze hulp hebben we nog miljoenen euro’s nodig”, aldus Rode Kruis-directeur Cees Breederveld. “We blijven samen met Stichting Vluchteling een beroep doen op de Nederlandse bevolking om een bijdrage te leveren via giro 6868.” 

Geef een gift!  

In Syrië is vooral behoefte aan medicijnen, water, voedsel, dekens en onderdak. Het Rode Kruis verzorgt voedsel, dekens en medicijnen. Maar ook evacuaties en berging van de overledenen. In Libanon zijn ambulanceposten van het Rode Kruis actief om gewonde en zieke vluchtelingen op te vangen. 
 
 
Doneer direct
Doneer direct