Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Broer en zus hebben één raakvlak: het Rode Kruis
30 september 2016 |

Broer en zus hebben één raakvlak: het Rode Kruis

​​​​Zij klein maar uitbundig, met een grote bos krullen. Hij lang en bescheiden, stijl zwart haar. De bemoeizuchtige grote zus, het irritante kleine broertje. Nee, Pascalle (24) en Daniël van Eerden (22) lijken totaal niet op elkaar. Maar er is één raakvlak: het Rode Kruis. Beiden zijn ze vrijwilliger. “Dat is er echt wel met de paplepel ingegoten”, vertelt Pascalle enthousiast op deze Nationale Broer- en Zusdag. ​

_DSC2152.jpg Het is vandaag ​Nationale Broer- en Zusdag (Beeld: Petra van Aken)

De identieke, sprankelende lach. Die verraadt dat Pascalle en Daniël broer en zus zijn. En wat lachen ze veel! "Ja, humor is ook wel een gemeenschappelijk iets", geeft Pascalle toe, en haar broer legt uit: "We maken vooral veel EHBO-grappen"  

EHBO-grappen

Pascalle vertelt dat ze vroeger vaak 'mummie' speelden. "Dan pakte ik Daniël volledig in met verband." Ze proest: "Echt héél z'n lichaam, inclusief vingers. Ik moest tenslotte voor mijn EHBO oefenen!" Daniël kijkt zogenaamd boos. "Ik denk dat dat onze relatie wel typeert", vervolgt Pascalle, "ik verzin weer iets 'leuks' en Daniël laat over zich heen lopen." Ze geeft haar broer een aai over de schouder. Beiden lachen.

_DSC2159.jpg Zij de bemoeizuchtige grote zus, hij het irri​tante broertje​. (Beeld: Petra van Aken)

Verschillende vrijwilligers

De twee enthousiastelingen zijn al enige jaren actief bij het Rode Kruis, maar doen allebei iets anders. "Ik draai EHBO-diensten", vertelt Daniël. "En zondag mag ik weer, want het is Leids Ontzet." Pascalle houdt zich bezig met de organisatie van het Rode Kruis. Zo was ze een tijdje Hoofd Bevolkingszorg en geeft ze intern advies, onder andere over ​de organisatie van de Red Cross Quest, een enorme speurtocht voor kinderen die in het teken staat van zelfredzaamheid. "Onze opa en moeder waren ook vrijwilliger bij het Rode Kruis. Daniël en ik vonden het altijd al leuk om met hen mee te gaan naar activiteiten."

Nationale Broer- en Zusdag

​Vandaag is het Nationale Broer- en Zusdag. Sinds Pascalle uit huis is, zien deze broer en zus elkaar nog zo'n drie keer per maand. Op de vraag hoe de twee hun band zouden omschrijven, reageert Daniël, voor zijn doen, enthousiast: "Prima!" Pascalle schiet in de lach: "Zei ik al niet dat hij heel bescheiden is?" Een plagende stomp, en daarna een knuffel. Het is duidelijk: deze broer en zus zijn stapelgek op elkaar.

_DSC2163.jpg Pascalle en Daniël hebben één raakvlak: het Rode Kruis​​​. (Beeld: Petra van Aken)

Word vrijwilliger​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Het Rode Kruis zou nergens zijn zonder vrijwilligers als Daniël en Pascalle. Wil jij ons ook komen versterken? Bekijk onze vacatures en meld je aan! 


​​

Artikel delen?