Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Changing Humanitarian Aid. Een zelfkritische en open debattenreeks
2 november 2012 |

Changing Humanitarian Aid. Een zelfkritische en open debattenreeks

De wereld staat niet stil. Er verandert een hoop, zo ook het werkveld van Humanitaire Hulp. Daarom organiseren het Humanity House, NCDO, Stichting Vluchteling, ICCO & Kerk in Actie en Het Nederlandse Rode Kruis de debattenreeks Changing Humanitarian Aid.

Deze reeks heeft als doel het beleid en praktijk van de humanitaire hulp sector te verbeteren. Dit doen we door naar de realiteit te kijken achter de kritiek, door de veranderingen te duiden, en door antwoorden te formuleren voor de uitdagingen die er liggen.

Aflevering 2 op 8 november - Nieuwe spelers

De tweede aflevering van Changing Humanitarian Aid vindt plaats op 8 november 2012 in het Humanity House te Den Haag met het thema "Nieuwe Spelers, hoe werken zij?".

“Turkije? Sinds wanneer houden die zich bezig met noodhulp?” Het aantal actoren dat zich bezig houdt met noodhulp is de afgelopen decennia sterk toegenomen. Denk maar aan de private sector of nieuwe donoren als China, Brazilië en Turkije. Hoe verhouden deze nieuwe actoren zich tot de traditionele actoren? En waarin verschilt de aanpak van Turkse NGO’s van de meer traditionele hulporganisaties? En is een gecoördineerde hulpstroom nog mogelijk?

Met o.a. Alpaslan Ozerdem, professor Peace and Reconciliation Studies, Coventry University en Andrea Binder, associate director bij het Global Public Policy Institute in Berlijn.
 
Meer informatie over het debat vindt u hier.

Changing Humanitarian Aid bijwonen?

Stuur een e-mail naar aanmelden@humanityhouse.org met als onderwerp ‘Changing Humanitarian Aid #2’. Je ontvangt een bevestiging dat je op de gastenlijst staat.
 
content_fit_adf8f9b9c5ac70351d51e0d4b88f52621b35d55f.jpg