Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Crisis Watch #7 over ebola: een humanitaire ramp
25 november 2014 |

Crisis Watch #7 over ebola: een humanitaire ramp

Wat maakt ebola tot een humanitaire ramp die het economische en sociale leven in West-Afrika compleet stil legt? Kom meepraten op woensdagavond 26 november 2014 tijdens de zevende editie van Crisis Watch in het Humanity House in Den Haag.

Ebola is een ziekte die steeds meer slachtoffers maakt en door de besmettelijkheid van het virus hele samenlevingen in West-Afrika ontwricht. Het aantal zieken bedraagt inmiddels ruim 13.000, terwijl bijna 5.000 doden als gevolg van ebola zijn geteld. In de getroffen landen Sierra Leone, Liberia en Guinee overheerst de angst en is de impact op het dagelijks leven immens. Scholen blijven dicht en de economische bedrijvigheid verplaatst zich naar veiliger plekken.

Over de sprekers

Tijdens Crisis Watch #7 komen experts aan het woord over de oorzaken en achtergronden van de ebola-epidemie, maar ook over beeldvorming en een mogelijke aanpak van deze ontwrichtende epidemie. Fotograaf Chris de Bode was in Liberia om in opdracht van hulporganisatie Save the Children en giro 555 de ebola-crisis in beeld te brengen. Andere sprekers zijn: Pim Kraan (directeur van Save the Children, deelnemer van Giro555), Babah Tarawalli (columnist OneWorld), Jan Heeger (sanitatie-adviseur Rode Kruis), Carla Brooijmans (ebola-coördinator Rode Kruis), Abukabarr Bangura (voorzitter Sierra Leone Central Union – Nederland) en tropenarts Bart Waalewijn van Masanga Nederland die net terug is uit Sierra Leone. Moderator van de avond is Klaas Drupsteen.

Over Crisis Watch

Crisis Watch brengt actuele rampen en conflicten in de wereld over het voetlicht. Hulpverleners, externe deskundigen, journalisten en politici analyseren de crisis en gaan met elkaar en met het publiek in discussie. Het evenement brengt nieuws en achtergronden over het thema, maar tegelijk een kijkje in de keuken van hulporganisaties.

Toegang

De avond duurt van 20:00 uur tot 21:30 uur. De zaal is open om 19:30 uur. Toegang bedraagt €6,50. Bekijk hier het programma van Crisis Watch #7. De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan Stop de ebola-ramp, de nationale Giro555-actie van de samenwerkende hulporganisaties.