Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Stars, Food & Art schenkt 15.000 euro aan Rode Kruis
10 november 2010 |

Stars, Food & Art schenkt 15.000 euro aan Rode Kruis

Het culinaire evenement Stars, Food & Art in Sofitel Legend The Grand in Amsterdam heeft 15.000 euro opgeleverd voor het Amsterdamse Rode Kruis. De opbrengst is bestemd voor mensen die het financieel minder hebben of in een sociaal isolement zitten omdat ze de deur niet meer uit komen.

 
Stars, Food & Art werd gehouden op 5 en 6 november. Bij het evenement tonen chef-koks uit binnen-  en buitenland hun kookkunsten. Gasten betaalden 650 euro per gerecht, waarvan een deel naar het goede doel ging.

Het Rode Kruis Amsterdam verleent noodhulp en sociale hulp aan de inwoners van Amsterdam. Ze helpen onder andere mensen die eenzaam zijn, gehandicapt of chronisch ziek en mensen die op of onder de armoedegrens leven. Het Rode Kruis organiseert bijvoorbeeld dagtochten voor ouderen, activiteiten voor tienermoeders en vakanties voor kinderen die op of onder de armoedegrens leven. Daarnaast brengt het Amsterdamse Rode Kruis met verschillende projecten mensen in de stad met elkaar in contact zodat ze samen iets kunnen ondernemen.