Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws ‘Daar ben ik’ zoomt in op kinderen en klimaatverandering
8 december 2010 |

‘Daar ben ik’ zoomt in op kinderen en klimaatverandering

Kinderen wereldwijd ondervinden de problemen die veroorzaakt worden door klimaatverandering. Zo woont Loshe op het eiland Tuvalu en is zij bang dat haar eiland verdwijnt. Halima in Ethiopië moet iedere dag steeds langer lopen om water te vinden voor haar geiten. 

 

Kom Hier in actie voor Daar

Klimaatverandering is niet alleen een zaak van overheden. Ook burgers en bedrijven hebben een eigen verantwoordelijkheid. Ieder bedrijf en iedere burger kan bijdragen aan de aanpak van het klimaatprobleem.
 
"Iedereen die concreet aan de slag gaat met energiebesparing laat zien dat hij het probleem serieus neemt en maakt zo een statement", aldus de mensen van HIER Klimaatcampagne. "Concrete actie HIER is het belangrijkste statement dat we kunnen maken om de problemen DAAR te beperken."

Help mee

Iedereen kan een steentje bijdragen. Kies bijvoorbeeld voor groene stroom uit Nederland of denk bij de aanschaf van een nieuw apparaat aan het energiegebruik. Kijk voor tips op de website van Milieucentraal en Klimaatbewust.  
Meehelpen kan ook door concrete projecten in ontwikkelingslanden te steunen. Het Nederlandse Rode Kruis heeft nu al verschillende projecten in ontwikkelingslanden om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen.