Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Dagje op vakantie naar Valencia voor chronisch zieken en gehandicapten
15 september 2012 |

Dagje op vakantie naar Valencia voor chronisch zieken en gehandicapten

Zo’n 70 gasten zijn er vandaag een dagje tussen uit met het Nederlandse Rode Kruis. Bestemming: het zonovergoten Valencia.
 
Het gezelschap bestaat uit mensen met een chronische ziekte of handicap en hun begeleiders. Voor hen is deze dagtocht een welkome afleiding. Reizen met een handicap is vaak niet gemakkelijk. Laat staan met het vliegtuig naar het buitenland. Het Rode Kruis, KLM en TUI Nederland maken dit wel mogelijk.  
 
Dit is de 42ste Rode Kruis vlucht. Om de gasten tijdens de dagtocht de juiste zorg te kunnen bieden gaan er ruim 35 Rode Kruis vrijwilligers mee waaronder twee artsen en zes verpleegkundigen. Eerder reisden de Rode Kruis-gasten naar onder andere Orlando, Mallorca, Wenen, Praag, Dublin en Parijs.

In de wolken met KLM

KLM stelt een volledig vliegtuig en bemanning ter beschikking voor de dagtocht. Peter Hartman, President-directeur van KLM:  “Ook dit jaar zet KLM zich graag weer in om de gasten van het Rode Kruis een onvergetelijke ervaring te laten beleven. Dit doen wij met plezier juist voor deze groep mensen, die niet altijd even gemakkelijk op reis gaan.”

Zorgeloos genieten dankzij TUI

Reisorganisatie TUI heeft een zorgeloos dagprogramma samengesteld. Steven van der Heijden, CEO TUI Nederland: “Valencia is een prachtige stad waar al veel van onze vakantiegangers een prachtige tijd hebben beleefd. En we hopen dat de gasten van het Rode Kruis hier na vandaag net zo over denken.”
TUI-.jpg

KLM.jpg