Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 3FM DJ's getuige van stille ramp
14 december 2015 |

3FM DJ's getuige van stille ramp

​#SR15 - DJ's van 3FM reisden voor Serious Request naar Syrië en Congo om de stille ramp met eigen ogen te zien, zodat ze straks weten waarvoor ze in het Glazen Huis gaan zitten. Paul Rabbering was in Syrië en Wijnand Speelman in Congo. Hieronder hun reizen in beeld.  

Paul in Syrië

 

2015 3FM SR -5538.jpg
 Dit meisje heeft een rugzak met schoolspullen van het Rode Kruis gekregen zodat ze naar school kan. Paul Rabbering interviewt haar in een school waar ze samen met haar familie wordt opgevangen. In elk lokaal wonen meerdere gezinnen. (Foto: Ben Houdijk)
2015 3FM SR -6736.jpg
 In het zwaar gebombardeerde Homs geven Rode Kruis-vrijwilligers beroepstrainingen aan inwoners die terugkeren naar hun huizen. Deze vrouwen krijgen een kappersopleiding. (Foto: Ben Houdijk)  

2015 3FM SR -5715.jpg
 Bashar stapte op een mijn toen hij aan het werk was, hierbij verloor hij zijn been. Van het Rode Kruis kreeg hij een been-prothese en leert weer lopen. Hij hoopt binnenkort een computercursus te kunnen volgen zodat hij straks weer aan het werk kan. (Foto: Ben Houdijk)

2015 3FM SR -8797.jpg
Syrische kinderen hebben ontzettend veel ellende meegemaakt. Het Rode Kruis organiseert activiteiten zodat ze hun opgelopen trauma's verwerken, kunnen slapen en zich weer kunnen concentreren op school. (Foto: Ben Houdijk)

Wijnand in Congo

 

Wijnand.jpg
 Wijnand Speelman bezoekt een school in Goma. Hier zitten kinderen die door het conflict verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt. Van het Rode Kruis krijgen zij geld om naar school te gaan zodat ze toch nog hun dromen kunnen verwezenlijken. (Foto: Ben Houdijk)
2015-3fm-sr-congo-2935_23179969620_o.jpg
 Deze jongeren zijn bezig met een beroepstraining. Het Rode Kruis financiert hun verblijf en opleiding. (Foto: Ben Houdijk)
2015-3fm-sr-congo-4961_22848483173_o.jpg
 Dit is Exosee. 5 jaar geleden viel er een bom op zijn huis waarbij hij zijn rechter onderbeen verloor. Die dag stierven zijn opa, broertje en zusje. Het Rode Kruis heeft hem een prothese gegeven en zorgt ervoor dat hij naar school kan gaan. Exosee wil graag President van Congo worden om vrede te stichten. (Foto: Ben Houdijk) 

Keep them going​​​​​​​​​​!

3FM Serious Request 2015 zet zich in voor de generatie van de toekomst in oorlog en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Geef ze een toekomst: Keep them going! Geef nu!