Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws DNV GL krijgt eerste EHBO-award van Rode Kruis
12 juni 2015 |

DNV GL krijgt eerste EHBO-award van Rode Kruis

#EHBO - Het Rode Kruis heeft 12 juni een corporate partnership gelanceerd met DNV GL. De komende twee jaar zal dit bedrijf aan ons verbonden blijven. Directeur Gijs de Vries reikte bovendien de eerste EHBO-award uit aan de nieuwe partner.

20150611-3045.jpg 

Directeur Gijs de Vries overhandigt de EHBO-award aan  country chair Jacob Fonteijne. (Foto: Cees van Meerten) 

"De samenwerking met het Rode Kruis past perfect binnen de doelstellingen van DNV GL om leven, bezit en milieu te beschermen en veiligheid en duurzaamheid te bevorderen ", zegt Jacob Fonteijne, Country Chair DNV GL. Het partnership tussen het bedrijf en het Rode Kruis zal op drie onderdelen plaatsvinden. De nieuwe partner zal het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds gaan steunen en ze zal haar medewerkers inzetten om fondsen te werven voor hulp bij 'stille rampen'. Het derde onderdeel van de samenwerking is het EHBO-programma. Het bedrijf zal haar negenhonderd werknemers een EHBO-opleiding aanbieden.

20150611-3063.jpg

Enkele personeelsleden beginnen enthousiast aan een EHBO-oefening. (Foto: Cees van Meerten)

Aanmoedigingsprijs

Het bedrijfsprogramma van DNV GL is uniek. Daarom heeft het Rode Kruis besloten de eerste EHBO-award aan het bedrijf toe te kennen. De award is een aanmoedigingsprijs voor bedrijven en instellingen die actief beleid voeren om EHBO-vaardigheden bij hun medewerkers te stimuleren.

20150611-3029.jpg 

Gijs de Vries vindt het belangrijk dat steeds meer mensen weten wat ze moeten doen in noodsituaties. (Foto: Cees van Meerten)

Gijs de Vries is erg blij met het partnership: "Het is een eer om de eerste EHBO-award van het Rode Kruis te mogen uitreiken aan DNV GL. Door het vrijwillig aanbieden van cursussen aan alle medewerkers onderschrijft DNV GL de doelstellingen van het Rode Kruis om de kennis van Eerste Hulp fors te verhogen in Nederland. Hoe meer mensen weten wat ze moeten doen in noodsituaties, hoe meer onnodige slachtoffers voorkomen kunnen worden. Ik hoop dat dit goede voorbeeld andere organisaties zal inspireren om met deze doelstelling aan de slag te gaan."