Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Dramatische stijging ondervoede kinderen in Zuid-Soedan
6 juli 2012 |

Dramatische stijging ondervoede kinderen in Zuid-Soedan

Het aantal ondervoede kinderen in Zuid-Soedan is de afgelopen maanden gestegen. De gevechten in de noordelijke regio´s van het land hebben een grote impact op de beschikbaarheid en prijs van voedsel.

“Sinds de gevechten zo’n drie maanden geleden zijn geëscaleerd, is het aantal kinderen met ondervoeding in het Malakal Teaching Hospital dramatisch gestegen”, zegt Melker Mabeck, hoofd van de delegatie van het Internationale Rode Kruis in Zuid Soedan. “Kinderen bereiken het ziekenhuis ook in een veel slechtere toestand”.

Slechte toegang tot gezondheidszorg

De Zuid-Soedanezen hebben nauwelijks toegang tot gezondheidszorg. Er is een tekort aan ziekenhuizen en opgeleid medisch personeel en een beperkte voorraad van medicijnen beschikbaar.  

Het Rode Kruis helpt

Het Rode Kruis biedt hulp met water, voedsel, onderdak en medische hulp. In het Malakal Teaching Hospital is een chirurgisch team van het Rode Kruis actief dat ook zorg draagt voor de training van ziekenhuispersoneel. Het Rode Kruis heeft 10 ziekenhuizen en diverse eerste hulp posten van medicijnen en medische voorraden voorzien. Slachtoffers van landmijnen en onontplofte munitie kunnen terecht bij een orthopedisch revalidatiecentrum gerund door het Rode Kruis in samenwerking met de Zuid-Soedanese overheid.