Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 3FM Serious Request 2015 bijna op de helft: een update
21 december 2015 |

3FM Serious Request 2015 bijna op de helft: een update

#SR15 – Inmiddels zijn er alweer 3 dagen van 3FM Serious Request voorbij. Tijd voor een overzicht van wat er zich de afgelopen tijd in Heerlen allemaal heeft afgespeeld.

3-dagen-1.jpg
  Het is elke dag druk op het Pancratiuspein waar het Glazen Huis staat. (Foto: redactie Rode Kruis)

De 3FM Serious Request-sfeer in Heerlen zit er goed in. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gooien mensen donaties door de brievenbus van het Glazen Huis. En is het gezellig druk op het Pancratiusplein. De afgelopen drie dagen is er veel gebeurd. Rode Kruis-woordvoerder Merlijn Stoffels beantwoordde in het Glazen Huis vragen van 3FM-luisteraars, de jongens van Stuk TV publiceerden hun documentaire op YouTube, overal lopen Rode Kruis-vrijwilligers rond en er kwam zelfs een groepje studenten uit Groningen naar de chequebox. 

#vraaghetrodekruis

Het thema van 3FM Serious Request roept vragen op bij Nederlanders, veel daarvan worden gesteld via Twitter. 20 december kregen Twitteraars persoonlijk antwoord van onze woordvoerder Merlijn Stoffels door de hashtag #vraaghetrodekruis te gebruiken. Tijdens de uitzending van 3FM Serious Request beantwoordde Merlijn zelfs een aantal vragen live. Later deze week zal Merlijn dit weer doen. Bekijk de video.

Documentaire Stuk TV

StukTV-presentator Thomas reisde samen met onze woordvoerder Merlijn Stoffels naar Libanon. Hij maakte daar een documentaire van vluchtelingenkampen in Libanon. Op 20 december lanceerde Stuk TV de video op YouTube. Tijdens een interview met Sophie Hilbrand vertelde Thomas over zijn indrukwekkende ervaringen: "De jongeren in Nederland krijgen zoveel kansen en de jongeren daar staan eigenlijk stil."
Merlijn-en-Thomas.jpg
 Thomas interviewt Merlijn over de vluchtelingen in Libanon. (Foto: redactie Rode Kruis)

Rode Kruis-vrijwilligers

Overal in Heerlen lopen Rode Kruis-vrijwilligers rond. Ze voeren verschillende taken uit. Sommigen verlenen EHBO, anderen staan bij de chequebox of de brievenbus en in het call center zitten 24/7 vrijwilligers om vragen te beantwoorden. Over het Pancratiusplein lopen de collectanten. “Gisteren kwam er een klein meisje met een etui vol muntjes langs die ze één voor één bij me in de collectebus deed. Het kostte veel tijd maar het was wel schattig”, zegt Rode Kruis-vrijwilliger Jeroen.

Vrijwilligers-chequebox.jpg  Dit is de ruimte in de chequebox waar mensen die geld hebben opgehaald met een actie voor de camera hierover kunnen vertellen. Ook hier helpen Rode Kruis-vrijwilligers. (Foto: redactie Rode Kruis)

Jeugd Rode Kruis Oss

31 leden van het Jeugd Rode Kruis Oss kwamen langs om een cheque van €2800 door de brievenbus van het Glazen Huis te gooien. Het is een van de grootste jeugdafdelingen van het Rode Kruis. Een groot enthousiasme straalde van ze af, vooral van de jonge Faelynn (7). “Kijk ik kom op tv!” riep ze vanaf de schouders van haar vader. 

Studenten-Groningen.jpg
  De meiden van het Studentendesk Groningen hebben vele acties georganiseerd. Onder andere een benefietfeest, een bowlingavond en een collecte. (Foto: redactie Rode Kruis)

Vier uur in de trein

Maaike, Sam en Diede van Studentendesk Groningen kwamen op 20 december helemaal naar Heerlen. Hiervoor zaten ze vier uur in de trein. “We hebben €6348,47 opgehaald. Hier zijn we erg blij mee, want dit is het dubbele van vorig jaar!” zegt Maaike. Samen met haar collega’s leverde ze trots de cheque in. Top gedaan meiden!

Keep them going​​​​​​​​​​!​

3FM Serious Request 2015 zet zich in voor de generatie van de toekomst in oorlog en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Geef jij ze een toekomst? Keep them going!