Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Drie minuten stilte voor Aylan
11 september 2015 |

Drie minuten stilte voor Aylan

#Vluchtelingen – Er moet iets gebeuren vindt de Michel Visser. Daarom organiseert hij een actie op het strand van Zandvoort op 12 september 2015. Met een grote groep wil hij 3 minuten stilte houden voor de overleden Syrische-Koerdische peuter Aylan.   

kos.jpg
 Deze vluchtelingen zijn veilig aangekomen in Kos. Helaas heeft de peuter Aylan dit niet gehaald.  
 
De foto van het levenloze lichaampje van de Syrische-Koerdische peuter Aylan heeft veel losgemaakt in Nederland. Michel Visser is er erg door geraakt. “Het is aangrijpend en hartverscheurend, maar het is helaas de realiteit”, zegt hij. Hij roept iedereen op om 12 september naar het strand van Zandvoort te gaan en daar 3 minuten stilte te houden voor Aylan, omdat de peuter nog maar 3 jaar was. Tegelijkertijd is het een gebaar naar alle vluchtelingen. Visser: “De dresscode is zwart of wit en het is van belang dat iedereen een stuk speelgoed meeneemt als symbool voor kinderen die op de vlucht zijn".    

Wil jij ook iets doen voor vluchtelingen zoals spullen inzamelen of helpen in een WelkomWinkel? Klik dan hier.

60 Miljoen mensen op de vlucht 

60 Miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor conflict en geweld in eigen land. Zij hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Water, huisvesting, voedsel en medische zorg. Laat ons niet kiezen.

Of geef op Giro 6868, IBAN-nummer NL83 INGB 0000 0068 68 (6 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.