Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Dringend behoefte aan voedsel in Mali
18 september 2012 |

Dringend behoefte aan voedsel in Mali

In Mali is, net als in vele andere landen in de Sahel, al enige tijd sprake van een voedselcrisis. Door aanhoudende droogte mislukken oogsten en daardoor is er te weinig voedsel om alle monden te voeden.

Mali kampt met twee problemen: voedselcrisis
en aanhoudende conflicten 

In Mali komt daar nog een probleem bovenop: sinds begin april hebben verschillende gewapende groeperingen de controle over het noordelijke deel van Mali overgenomen. Het dagelijks leven van de bevolking wordt daardoor nog moeilijker.  Gelukkig heeft het Rode Kruis als één van de weinige organisaties toegang tot het noorden van Mali. Wij kunnen de bevolking dan ook hulp blijven bieden en de afgelopen maanden hebben wij al meer dan 160.000 mensen kunnen helpen.
 
We zijn er echter nog niet. In het Noorden van het land hebben op dit moment zo’n 360.000 door het geweld getroffen gezinnen voedsel en medische hulp nodig. Ook in Mopti, in het midden van het land, hebben zo’n 60.000 vluchtelingen hulp nodig. Het Rode Kruis heeft in totaal meer dan 20 miljoen euro nodig om deze mensen voedselpakketten, schoon drinkwater en medische hulp te geven. Lees hier meer over onze hulp aan Mali en de andere landen in de Sahel.

Steun onze hulp in Mali en de andere landen in de Sahel! Steun ons met uw gift! 

Mali2.jpg
Vrouwen helpen het Rode Kruis bij het samenstellen van voedselpakketten voor een dorp
Doneer direct