Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Dringend medische voorzieningen benodigd na aardbeving Beloetsjistan
26 september 2013 |

Dringend medische voorzieningen benodigd na aardbeving Beloetsjistan

Duizenden mensen hebben de tweede nacht na de aardbeving zonder onderdak moeten doorbrengen.  De aardbeving vond plaats in een afgelegen en bergachtig gebied genaamd Beloetsjistan in het zuidwesten van Pakistan. Tot nu toe zijn er 350 dodelijke slachtoffers en meer dan 500 gewonden geteld.

De aardbeving, met een kracht van 7,7 op de schaal van Richter, sloeg afgelopen dinsdagmiddag om iets voor half vijf lokale tijd toe. Daarbij werden honderden huizen verwoest.

Hulp van het leger

Het leger begeleid de voedseltoevoer, medische teams en tenten uit de regionale hoofdstad Quetta. Ernstig gewonde slachtoffers moeten per vliegtuig of helikopter  worden overgebracht naar Karachi en andere steden, omdat de medische faciliteiten in het getroffen gebied onvoldoende zijn.

Hulp Rode Halve Maan

De Rode Halve Maan bereid noodonderdak voor 7.000 mensen in de vorm van tenten en zeilen voor. Ook essentiƫle non-food items zoals dekens, kookgerei en jerry-cans zullen door het Rode Kruis worden verstrekt. Daarnaast zijn er 3 medische teams, bestaande uit artsen en paramedici, met 2 vrachtwagens vol medicijnen naar het gebied gezonden.

Doneer direct en steun het Rode Kruis Start je eigen actie en help een ander!  Aanmelden nieuwsbrief Word nu ook vrijwilliger Volg het Rode Kruis via Twitter Volg het Rode Kruis op Google + Volg het Rode Kruis op LinkedIn