Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Duizenden wandelaars halen eindstreep Vierdaagse dankzij het Rode Kruis
20 juli 2012 |

Duizenden wandelaars halen eindstreep Vierdaagse dankzij het Rode Kruis

​Ruim 5700 wandelaars hebben vandaag de finish van de Nijmeegse Vierdaagse bereikt dankzij de Eerste Hulpverlening van het Rode Kruis. 
Vrijdag was een rustige laatste wandeldag, waarbij nog zo'n 360 wandelaars werden behandeld voor hun blaren. Voor de Eerste Hulp vrijwilligers op de start- en finishlocatie en de artsen en verpleegkundigen in het centrale behandelcentrum kwam de hulpverlening pas later op de middag op gang. Niet alleen wandelaars maar ook toeschouwers meldden zich, waardoor het behoorlijk druk was met flauwtes, insectenbeten en andere ongemakken. 

Kilometers tape en liters jodium
De afgelopen vier dagen heeft het Rode Kruis zo'n 10 kilometer tape, 11 liter kampfer spiritus, 13 liter jodium, 9800 steriele gaasjes en ruim 2500 wattenstaafjes gebruikt. Ondanks die grote aantallen en het slechte weer op de eerste en derde wandeldag, is deze Vierdaagse wat hulpverlening betreft rustig verlopen.  De meeste geblesseerde wandelaars hadden ook dit jaar weer last van blaren, overbelaste spieren en flauwtes.

Nederlandse Rode Kruis en Nijmeegse Vierdaagse
Ieder jaar staan een paar honderd Rode Kruis vrijwilligers klaar om Eerste Hulp en medische hulp te verlenen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar was het voor de 66e keer dat het Rode Kruis de wandelaars terzijde stond.