Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Ebola in beeld
3 maart 2015 |

Ebola in beeld

​Nog steeds is het Rode Kruis druk bezig met het verzorgen van ebola-patiënten. Om een goed beeld te krijgen van onze werkzaamheden hebben we hieronder ebola in beeld gebracht.

Kenema kindjes certificaat.JPG

Deze kinderen in Kenema hebben een certificaat gekregen waarop staat dat ze geen ebola hebben. Nu ze gezond zijn verklaard is het tijd voor een feestje. (Foto: Lisa Pattison) 

Kinderen met speelgoed.JPG

Eenentwintig dagen lang, de incubatie tijd van ebola, hebben deze kinderen in de Kindergarden gezeten omdat ze mogelijk besmet waren. Van de hulpverleners krijgen ze knuffels en poppen. (Foto: Lisa Pattison) 

Kono5.JPG 

De oranje netten vormen een scheiding tussen de gebieden met een hoog risico op besmetting en een laag risico op besmetting. Op die manier kunnen de patiënten en hulpverleners nog steeds met elkaar communiceren. De netten zijn gedoneerd door het Rode Kruis en vervoerd op het defensieschip 'Karel Doorman'. (Foto: Carla Brooijmans)

8de begrafenis.jpg 

Als ebola-patiënten overleden zijn, kunnen ze nog steeds anderen besmetten. Daarom moeten hulpverleners tijdens begrafenissen deze pakken aan. (Foto: Carla Brooijmans)

5.desinfectie na transfer - kopie.JPG 

Zojuist is er een patiënt onder begeleiding naar een ambulance gebracht. De persoon die dit heeft gedaan wordt nu gesprayed met chloor zodat het virus zich niet verspreidt. (Foto: Carla Brooijmans)Desinfectie huis.JPG

Uit voorzorg desinfecteert​ het Rode Kruis huizen van patiënten die mogelijk ebola hebben. Dit doen we met chloor, maar we gooien ook spullen van deze mensen weg wanneer sprayen niet mogelijk is. (Foto: Carla Brooijmans)