Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Een dag naar Valencia met de Rode Kruisvlucht van KLM
30 september 2013 |

Een dag naar Valencia met de Rode Kruisvlucht van KLM

Het Nederlandse Rode Kruis organiseerde afgelopen zaterdag 28 september samen met de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) de jaarlijkse dagtocht naar het Spaanse Valencia voor chronisch zieken en gehandicapten. De 69 gasten vlogen in één dag heen en weer en kregen onder meer een korte sightseeing per bus door de stad en een excursie naar de Stad van Kunst en Wetenschappen. Voor veel gasten was deze trip een bijzondere ervaring, omdat een dag van huis of op vakantie voor hen niet vanzelfsprekend is.

Een onvergetelijke dag

De Rode Kruisvlucht werd dit jaar alweer voor de 43e keer georganiseerd. Speciaal voor deze dagtocht stelde KLM een volledig vliegtuig en bemanning ter beschikking. Camiel Eurlings, President-directeur van KLM:  “Ook dit jaar werken onze crew en begeleiders graag mee om de gasten van het Rode Kruis een onvergetelijke dag in Valencia te bezorgen.”

Volgens Suzanne Laszlo, plaatsvervangend directeur van het Nederlandse Rode Kruis, is deze dagtocht naar Spanje een unieke ervaring voor de vakantiegangers. “Voor de gasten die we vandaag meenemen is zelfstandig reizen onmogelijk geworden, sommige vliegen zelfs voor het eerst in hun leven. We wensen daarom onze gasten, hun begeleiders en natuurlijk ook de vrijwilligers een fantastische dag naar Valencia toe.

Het Nederlandse Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis verzorgt al jaren speciale vakanties voor mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. Deze vakanties worden mede mogelijk gemaakt dankzij de vele vrijwilligers. Ook naar Valencia is een groep van ruim 35 Rode Kruis vrijwilligers mee geweest, waaronder twee artsen en zes verpleegkundigen. Zij konden de gasten tijdens de dagtocht de juiste zorg bieden en zo de dag tot een onvergetelijke ervaring maken.
Dit was de derde keer dat de reis naar Valencia ging. Eerder reisden de Rode Kruis-gasten naar onder andere Orlando, Wenen, Mallorca, Praag, Dublin en Parijs.

Doneer direct en steun het Rode Kruis Start je eigen actie en help een ander!  Aanmelden nieuwsbrief Word nu ook vrijwilliger Volg het Rode Kruis via Twitter Volg het Rode Kruis op Google + Volg het Rode Kruis op LinkedIn