Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Efsa uit Eindhoven komt in actie voor kinderen in Aleppo
21 februari 2017 |

Efsa uit Eindhoven komt in actie voor kinderen in Aleppo

​​​Efsa Ecrin Güner is 7 jaar en woont in Eindhoven. Ze zit op de Basisschool Fellenoord en heeft een verzoek aan onze directeur Gijs de Vries.

Efsa website.jpg Efsa doet haar ingezamelde geld trots in een envelop.


Toen Efsa de beelden uit Aleppo zag, realiseerde ze zich dat er iets gedaan moest worden voor de kinderen daar. Ze twijfelde geen moment en kwam meteen in actie. Samen met haar moeder maakte ze een flyer waarin ze haar opa’s en oma’s, ooms en tantes, neefjes en nichtjes en alle andere familieleden wist te verleiden om geld te geven voor haar goede doel.

“Ik wil dat de kinderen gelukkig leven, ik wil dat ze genoeg te eten hebben.” Vertelt Efsa.

Voor de kindjes in Aleppo

Op 25 januari kwam ze haar opbrengst doneren bij het Rode Kruis in Eindhoven. De teller stopte bij € 47,36. De vrijwilligers die daar op dat moment de jaarlijkse tulpenactie coördineerden, waren zo onder de indruk van deze dame dat ze het bedrag spontaan verdubbelden. Vol trots stopte ze het totale bedrag in een envelop en gaf het aan de receptie. Daarbij vroeg ze of wij het aan de baas van het Rode Kruis wilden geven. “Hij moet het aan de kindjes geven in Aleppo.”​
​Daar wordt aan gewerkt!​

Hulp hard nodig

In Oost-Aleppo is Efsa’s hulp hard nodig. Veel huizen, ziekenhuizen en belangrijke infrastructuur zijn er volledig verwoest. Hierdoor is er vaak ook geen water en elektriciteit. Het Internationale Rode Kruis biedt samen met de Syrische Rode Halve Maan alle mogelijke hulp aan de mensen in Aleppo. Zo helpen ze onder andere met dekens, hygiëne-artikelen, warme maaltijden en watertanks.

Wil jij, net als Efsa helpen? Doneer dan voor de mensen in Syrië.

doneer-nu.png


Artikel delen?