Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws EHBO bij Pokémon Go
12 juli 2016 |

EHBO bij Pokémon Go

​Gebeten door een Rattata, een nare steek van een Weedle of een aanvaring met een wilde Pidgey… De afgelopen dagen gebeurden er uitzonderlijk veel ongelukken met agressieve Pokémon. Als je toch de allerbeste Pokémon-trainer wilt worden, hoe bereid je je dan voor op al dit gevaar?

EHBO-bij-pokémon-go-website-def2.png
 
Ervaren Pokémon-verpleegster Joy weet raad: “Als je een trap krijgt van Nidoking kun je het beste zo snel mogelijk contact opnemen met het dichtstbijzijnde Pokémon center. Bij een minder ernstige aanval kun je met de juiste tips zelf al een hoop doen.” Haar vijf beste tips op een rij:​​

Een brandwond door Charizard​

Een Charizard is eigenwijs en laat zich niet makkelijk opvoeden. Als je bezig bent met zijn training is een incidentele brandwond onvermijdelijk. Mocht dit gebeuren, koel de wond dan eerst met water, de rest komt later.​

Krab van Meowth

Hij mag er dan schattig uit zien, een krab van een Meowth is niet voor de poes. Spoel de wond met lauw water af en raadpleeg een arts bij signalen van infectie.

Geëlektrocuteerd door Pikachu

De donderschok van een Pik​achu blijft een van de meest onderschatte aanvallen. Het kleine beestje kan behoorlijke schade aanbrengen met deze elektrische aanval. Dit kun je doen bij elektrocutie.

Gebeten door Ekans

Ekans: twee nare, giftige tanden en een favoriet van Jessie. Contact met deze Pokémon kun je beter vermijden. Ben je toch gebeten? Bel dan direct 112.

Gestoken door Tentacool

Het vangen van Pokémon in zee is niet zonder gevaren. Tentacool ligt op de loer met zijn akelige tentakels. Heeft hij je gestoken​? Ga dan niet wrijven, hiermee verspreid je het gif.

Voorbereid op avontuur

Ga jij er binnenkort op uit om nieuwe Pokémons aan je collectie toe te voegen? Download onze EHBO-app​ en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Dan ben je altijd voo​rbereid op ongelukken. Of je nou van team rood, geel of blauw bent, ook je teamgenoten zullen je dankbaar zijn!

 

 

Artikel delen?