Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws EHBO-cursus gemakkelijker dan je denkt
12 september 2016 |

EHBO-cursus gemakkelijker dan je denkt

​​​​Oei: heel veel Nederlanders hebben geen geldig EHBO-certificaat. ​‘Geen tijd’ of ‘geen geld’ zijn veelgehoorde redenen​. Maar dat is onzin! Het volgen van een EHBO-cursus is veel gemakkelijker dan je denkt. 

_FL01276.JPGHet Rode Kruis biedt laagdrempelige EHBO-cursussen aan

Het is vrijdagavond. Samen met je vrienden en vriendinnen duik je het café in om het weekend te vieren. Jullie proosten en heffen het glas. "Hey joh, wat sta je nou te treuzelen?", lach je als je ziet dat één van de heren achterblijft met drinken. Je hebt het amper gevraagd of hij zakt van zijn barkruk. 'Dit is niet goed', denk je meteen, want zoveel had hij nog niet gedronken. 


In zo'n situatie wil je direct weten wat je moet doen. Toch?! Het is belangrijk om over EHBO-kennis te beschikken. Schrijf je daarom ​in voor één van onze laagdrempelige cursussen. Wist je dat…

…Een EHBO-cursus vaak gratis is?

EHBO-cursussen van het Rode Kruis worden in veel gevallen tot wel 100% door zorgverzekeraars vergoed. Zij zien het belang van preventie in. Klik hier voor meer informatie. 

..Een EHBO-cursus niet lang hoeft te duren?

Bij het Rode Kruis kun je al binnen 2 uur de basis van EHBO leren via een online cursus. Check hier ons volledige aanbod. 

…Er altijd een EHBO-cursus bij jou in de buurt is?

Je hoeft echt niet stad en land af te reizen om een EHBO-cursus te kunnen volgen. Kijk op onze site wat het aanbod is bij jou in de buurt. 

…Je al vanaf 12 jaar een EHBO-cursus kunt volgen? 

​Ja, want juíst ook als je nog jong bent, is het belangrijk om te weten wat je moet doen in een noodsituatie.

…Je als hulpverlener niet​ aansprakelijk kunt worden gesteld als er iets misgaat?

 Sommige mensen zien af van een EHBO-cursus omdat ze​ bang zijn dat zi​j als hulpverlener aansprakelijk kunnen worden gesteld als er iets mis gaat met het slachtoffer. Maar wees gerust: dat is een misverstand. In Nederland is het strafbaar als je niét ingrijpt. 

...EHBO helemaal niet zo moeilijk is?

Nope. Een EHBO-cursus is geschikt voor iedereen! ​Dus: schrijf jij je ook in​? ​

button-webshop.png

Artikel delen?