Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Eindstand 3FM Serious Request 2015: €7.562.985
24 december 2015 |

Eindstand 3FM Serious Request 2015: €7.562.985

​#SR15 - Ongelofelijk! De opbrengst van 3FM Serious Request 2015 is maar liefst €7.562.985! Een waanzinnig bedrag. Hiermee geven we jongeren en kinderen in conflictgebieden weer toekomst. Nederland, bedankt!

EINDSTAND-FB.jpgNederland stond bijna een week lang in het teken van 3FM Serious Request 2015. Met dit geweldige eindbedrag als resultaat!

Met dit bedrag gaat het Rode Kruis gaat keihard aan de slag met projecten om jongeren in oorlogs- en conflictgebieden weer een kans op een toekomst te geven. We helpen ze om weer naar school te gaan, een beroepsopleiding te volgen of een eigen onderneming te starten. We geven ze psycho-sociale ondersteuning, om ze te helpen hun trauma's te verwerken. En we zorgen dat hun eerste levensbehoeften, zoals voedsel, drinkwater, onderdak en medische zorg, zeker zijn.

Hieronder nog even een update over wat er de laatste vier dagen allemaal is gebeurd in Heerlen.

Traumaverwerking

Hoofd Internationale Hulp Juriaan Lahr heeft deze week regelmatig uitleg gegeven over het thema van 3FM Serious Request. In dit interview vertelt hij hoe traumaverwerking in conflictgebieden gaat.

Trouwerij in Glazen Huis

 23 december gaven Renate en Bart elkaar het ja-woord in het Glazen Huis. Een heel bijzonder moment. Het Prancatiusplein stond helemaal vol met publiek, iedereen wilde dit romantische moment meemaken. Het moment werd nog romantischer toen Nielson langs kwam met zijn gitaar om het bruidspaar toe te zingen. Nielsje.jpg
 Het plein stond bomvol en het publiek was stil, ze wilden geen moment missen van de bruiloft. (Foto: redactie Rode Kruis)

Ongekende inzet vrijwilligers

De hele week hebben de Rode Kruis-vrijwilligers zich voor iedereen ingezet. Wij zijn erg blij met hen. Ze stonden op het plein, bij de brievenbus, bij de chequebox, op de EHBO-post en namen de telefoon op in het callcenter. Lees hoe onze vrijwilligers dit hebben ervaren.
Dimitri_Serious-Request.jpgDimitri heeft het naar zijn zin bij de chequebox. (Foto: redactie Rode Kruis)

Vluchteling op Pancratiusplein

De Syrische Eyad (25) is nu 2 maanden in Nederland. Toen hij hoorde van 3FM Serious Request werd hij erg nieuwsgierig en besloot naar het Glazen Huis in Heerlen te gaan. ​"Door de ellende die ik in Syrië heb meegemaakt was ik mijn geloof in de goedheid van de mens verloren. Nu ik hier sta heb ik dat weer terug gekregen." Lees zijn verhaal.
SyrischeVluchteling-1.jpg
 Eyad heeft veel bewondering voor de 3FM-dj's die 7 dagen niets eten. (Foto: redactie Rode Kruis)

Interview met ex-kindsoldaat

Rode Kruis-woordvoerder Merlijn Stoffels reisde samen met dj Wijnand Speelman voor 3FM Serious Request naar Congo. Hier sprak hij een ex-kindsoldaat van 17 jaar oud. Dat vond hij erg heftig. Bekijk hieronder het interview en weet dan waarvoor je deze week gedoneerd hebt. Een jongen als deze die in een conflictgebied een toekomst probeert op te bouwen.   

Doneren kan nog steeds

3FM Serious Request 2015 is voorbij. Maar je kunt nog steeds doneren!

Geefvoorbeelden SR15 - scholing 3 DEF.png 

Doneren kan nog steeds

3FM Serious Request 2015 is voorbij. Maar je kunt nog steeds doneren!

 

Op de hoogte blijven?

Volg ons op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven van ons werk voor jongeren en kinderen in oorlog en conflictgebieden.