Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Eric Corton brengt seksueel geweld in Colombia in beeld
20 december 2014 |

Eric Corton brengt seksueel geweld in Colombia in beeld

3FM-dj Eric Corton reisde met Rode Kruis-persvoorlichter Merlijn Stoffels naar Colombia op zoek naar de verhalen van slachtoffers van seksueel geweld. In deze mini-docu doet hij verslag.

De video begint met een interview met Merlijn. Daarna zie je hoe Eric in gesprek is met slachtoffers en hulpverleners van het Rode Kruis. Een van de slachtoffers vertelt dat ze als elfjarig meisje voor het eerst werd verkracht en dat ze in het begin niet precies wist wat haar was overkomen.

Commandanten erkennen het probleem

Het contrast tussen het leed van de slachtoffers en de mores van de strijdende partijen in Colombia is immens. Commandanten in de video onderkennen dat seksueel geweld een probleem is onder de troepen. Ze staan zelfs open voor een oplossing. Een van de manieren om seksueel geweld te voorkomen is dan ook om militairen en gewapende groeperingen te trainen over het humanitair oorlogsrecht.

Stille ramp 2014

De mini-docu duurt ruim 7 minuten, maar dan weet je ook precies waar de stille ramp van 3FM Serious Request 2014 over gaat. Lees ook Merlijns vijfde blog over de training van het Rode Kruis op een legerbasis.