Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Meer geld nodig voor noodhulp Haïti
5 november 2010 |

Meer geld nodig voor noodhulp Haïti

Het Internationale Rode Kruis heeft minimaal 4,5 miljoen euro nodig voor noodhulp in Haïti. Het geld is nodig om verdere verspreiding van de cholera-epidemie tegen te gaan. Nu tropische storm Tomas aan kracht heeft gewonnen en waarschijnlijk uitgroeit tot orkaangrootte verslechtert de situatie. Door hevige regen en overstromingen kunnen cholera en andere infectieziekten zich nog sneller verspreiden.

 
Met het geld kan het Rode Kruis noodhulp verlenen aan 345.000 mensen in Haïti, maar ook aan 150.000 mensen in de Dominicaanse Republiek. De kwetsbare bevolking heeft vooral behoefte aan schoon drinkwater, zeep en sanitaire en medische voorzieningen.

Waarschuwingen
Om de bevolking te waarschuwen over de storm en hygiënemaatregelen te treffen, zijn de afgelopen dagen elk half uur 250.000 sms'jes verstuurd. Het radiostation van het Rode Kruis versrpreidde nieuwsberichten. Verder heeft de hulporganisatie noodvoorraden en schuilplaatsen aangelegd.

Uitbraak buurlanden
Het Rode Kruis neemt ook maatregelen om te voorkomen dat cholera zich uitbreidt naar de Dominicaanse Republiek. Vrijwilligers krijgen trainingen om de bevolking voor te lichten over de ziekte.
 
haiti cholera.PNG