Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Extra hulp voor Gaza en Israël
25 juli 2014 |

Extra hulp voor Gaza en Israël

Het Rode Kruis biedt momenteel met man en macht noodhulp aan de getroffen bevolking in Israël en de Bezette Palestijnse Gebieden. Door het aanhoudend geweld raken medicijnen en medische voorraden echter snel uitgeput. Vervoersmiddelen, ambulances en ziekenhuizen worden helaas ook beschoten en raken beschadigd en moeten dringend gerepareerd worden om hulp te kunnen blijven bieden. Steeds meer mensen ontvluchten het geweld en worden nu, onder meer door het Rode Kruis, opgevangen in leegstaande scholen en andere gebouwen. Ook zij hebben dringend ondersteuning nodig.

Bijdragen vanuit Nederland

Het Rode Kruis is daarom zeer blij met de bijdrage van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken van 500.000 EUR, die vrijdag bekend werd gemaakt. Het Nederlandse Rode Kruis draagt daarnaast uit eigen middelen nog 30.000 euro bij ten behoeve van hulpverlening in Israël.

Aankoop van hulpgoederen

Deze gelden zullen met name worden gebruikt voor de aankoop van medicijnen en medische uitrusting van hulpverleners en ziekenhuizen, reparatie van ambulances, brandstof voor generatoren en vervoersmiddelen, maar ook hygiëne-pakketten en huishoudelijke artikelen voor de getroffen bevolking en zij die het geweld ontvlucht zijn.

Steun het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt direct bij rampen en conflicten en redt daarmee levens. Help ons om de slachtoffers van het geweld in Gaza te helpen. Doneer nu online of maak een gift over op IBAN NL19 INGB 0000 007 244.