Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws FrieslandCampina en Rode Kruis slaan handen ineen
29 februari 2012 |

FrieslandCampina en Rode Kruis slaan handen ineen

FrieslandCampina en het Nederlandse Rode kruis slaan de handen ineen en gaan voor de komende 5 jaar een samenwerking aan. Cees ’t Hart (CEO FrieslandCampina) en Cees Breederveld (directeur Nederlandse Rode Kruis) tekenden woensdag 29 februari het contract. FrieslandCampina zal zowel nationale als internationale projecten van het Rode Kruis ondersteunen.

Een bijzonder moment volgens Frank Asser, Manager Corporate Partnerships van het Nederlandse Rode Kruis: “De samenwerking met FrieslandCampina heeft voor het Rode Kruis veel meerwaarde. Er wordt onder meer gekeken naar de mogelijkheden om slachtoffers van rampen wereldwijd te voorzien van nutriëntrijke voedingsmiddelen. Door hun expertise en het grote internationale bereik van beide organisaties, kan het Rode Kruis straks nog meer betekenen voor slachtoffers van rampen.

Voedselhulp Rode Kruis

Na een ramp komt het Rode Kruis direct in actie. Bij veel rampen is voedselhulp nodig. Voedselvoorraden zijn bijvoorbeeld vernietigd, oogsten mislukt of landbouwgrond weggespoeld. Bij de samenstelling van een voedselpakket kiezen we voor hoogwaardige voeding. Afgestemd op de behoeften en gewoonten van de lokale bevolking.

Melk van FrieslandCampina

Er is een fundamentele behoefte in de wereld aan voeding met nutritionele betekenis. Die behoefte is nog groter bij een ramp. Melk is de basis van veel zuivelproducten. En bevalt essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, melksuikers, vitaminen en mineralen.
Eén van de aandachtspunten van FrieslandCampina is het verminderen van ondervoeding en honger. Dit sluit goed aan bij de (internationale) doelstellingen van het Rode Kruis.

Betrokken medewerkers

Ook de medewerkers van FrieslandCampina voelen zich betrokken bij de samenwerking. Onlangs verzorgden ze een mooie donatie door deelname aan de Zevenheuvelenloop. En kwamen ze in actie voor 3FM Serious Request.

contract-frieslandcampina.jpg

​​​​​​​​