Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Gauthier Lefèvre is 18 maart vrij gelaten
18 maart 2010 |

Gauthier Lefèvre is 18 maart vrij gelaten

Na 147 dagen gevangenisschap is Gauthier Lefèvre vlakbij Al Geneina, de hoofdstad van West Darfur, vrijgelaten. Hij is moe, maar verkeerd in goede gezondheid.
 
We zijn opgelucht en blij dat op 18 maart Gauthier Lefèvre, medewerker van het internationale Rode Kruis, is vrij gelaten na zijn ontvoering 22 oktober 2009 in West Darfur.
 
Na 147 dagen gevangenisschap is Gauthier Lefèvre vlakbij Al Geneina, de hoofdstad van West Darfur, vrijgelaten. Hij is moe, maar verkeerd in goede gezondheid.
 
'We zijn opgelucht en blij dat Gauthier snel zijn familie en vrienden weer kan zien. Ze hebben bijna vijf maanden in een verschrikkelijke nachtmerrie geleefd en kunnen niet wachten om Gauthier weer thuis te zien', zegt Jordi Raich, hoofd ICRC delegatie in Soedan.
 
 'Ik wil graag iedereen ontzettend bedanken die de afgelopen maanden zo hard hebben meegeholpen om Gauthier vrij te krijgen', voegt Daniel Duvillard toe, Hoofd van Oost Africa van het ICRC in Genève.
 
Sinds 2004 helpt het Internationale Rode Kruis de bevolking van Darfur, een land geteisterd door vijandelijkheden en met vele vluchtelingen in Soedan. Er wordt grote prioriteit gegeven aan degenen die zijn getroffen door de gewapende conflicten, in overeenstemming met het internationaal humanitair oorlogsrecht. Zij ontvangen eerste (nood)hulp, medische verzorging en alle andere elementaire hulp. De werkzaamheden van het Internationale Rode Kruis in Soedan is een van de grootste ter wereld.