Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Kinderen met beperking beleven ´de Dag van hun leven´
12 juni 2012 |

Kinderen met beperking beleven ´de Dag van hun leven´

Afgelopen zondag beleefden 31 kinderen met een beperking de Dag van hun Leven in Pretpark Toverland. Het uitstapje werd georganiseerd door het Rode Kruis Noord- en Midden Limburg. Een geslaagde dag die heel wat blije gezichten opleverde en mede mogelijk werd gemaakt door jonge Rode Kruis vrijwilligers uit het hele land. 

 

Onvergetelijk

Na weken van aftellen was het zover: een dagje uit naar Toverland. Nog voor het middaguur was het park gevuld met Rode Kruis t-shirts. Nadat de eerste attracties enthousiast werden bezocht, was het alweer tijd voor de lunch. Sommigen koppels arriveerden buiten adem de verzamelruimte om zo snel mogelijk hun lunch te nuttigen en weer verder te gaan om hun reis vol pret te vervolgen.  

Jongeren met én zonder handicap

"Ik heb in de Ferrari gezeten, en die ging hard! Ik reed wel 120 kilometer per uur!”, aldus één van de uitgeputte, maar blije gasten. Ondertussen staat een vrijwilliger bij het treintje te wachten: “Ik kijk naar mijn Buddy in het treintje, want na 2 keer had ik het wel gezien. Hij kan er geen genoeg van krijgen. Volgens mij is dit al de 8e keer dat hij erin zit!”

Voor iedereen het wist, was het alweer tijd. Tot slot werd er nog een groepsfoto gemaakt en namen de jongeren moe maar voldaan afscheid van elkaar.   

Wat is de Dag van je leven?

De dag van je leven is een activiteit waarbij jonge gehandicapten tussen de 8 en 18 jaar samen met een maatje (Rode Kruis-vrijwilligers) naar Toverland gaan. Dit jaar waren maar liefst 33 jonge vrijwilligers uit het hele land zo enthousiast om een leeftijdsgenootje de dag van hun leven te bezorgen.
 
DvjL-Toverland.jpg
Een dagje uit naar Toverland