Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws ​​​Geweld in Syrië gaat onverminderd door
14 juni 2012 |

​​​Geweld in Syrië gaat onverminderd door

Het geweld in Syrië laait steeds verder op en daarbij neemt ook het aantal slachtoffers toe. Volgens het Internationale Rode Kruis wordt de humanitaire situatie in verschillende delen van het land steeds slechter. Hulpverleners kunnen daardoor niet de hulp bieden die nodig is. 


De afgelopen dagen zijn honderden burgers uit Homs gevlucht in de hoop het bloedvergieten te ontvluchten. De hulpverleners van het Rode Kruis probeerde deze mensen te voorzien van medicijnen en voedsel. 

Konvooi getroffen door explosie

Drie hulpverleners van het Rode Kruis raakten woensdag lichtgewond toen hun konvooi werd getroffen door een explosie. Het drietal was onderweg van Aleppo naar Idlib toen het voertuig werd geraakt. De hulpverleners zijn overgebracht naar een ziekenhuis en behandeld aan hun verwondingen. 

Hulp aan slachtoffers

Het geweld in Syrië is al ruim een jaar aan de gang. Veel burgers zijn het slachtoffer. De Syrische Rode Halve Maan biedt slachtoffers hulp in de vorm van voedsel, onderdak en medische hulp.In totaal zijn er al 400.000 mensen geholpen.
​​
Doneer direct